Zestaw odpornościowy: miód nektarowo-spadziowy leśny Pasieka Pucer 400g + mieszanka ziołowa Skarby Polesia 50g





Opis
1. Miód nektarowo-spadziowy leśny
Opis produktu: Miód nektarowo-spadziowy leśny to prawdziwa esencja darów mazurskiej przyrody, pozyskany z szałwii lekarskiej, maliny, dziurawca, delikatności dodaje nektar z drzew lipy, aromat to uczestnictwo polnego rumianku i leśnych ziół. Smak natomiast zawdzięcza nektarowi z chabra. Cechuje go duży udział spadzi liściastej z drzew lipy i dębu. Lokalizacja pasieki w bezpośrednim sąsiedztwie granicy polsko-rosyjskiej, pozwala na korzystanie pszczołom z pożytków specyficznego ekosystemu leśno-łąkowego. Roślinność leśna dostarcza pszczołom zasoby nektaru i spadzi, a łąkowa nektar z roślin miododajnych łąk śródleśnych tego subregionu. Korzystnie wpływa na choroby dróg oddechowych, przeziębienia, poprawia odporność organizmu i reguluje przemianę materii. Wszystkie te czynniki pozwalają stawiać go wysoko wśród miodowej elity.
Miód nada się zarówno do zwykłych potraw, jak i do deserów.
Pamiętaj, że przegrzanie miodu powoduje wytracenie jego właściwości.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Ulega krystalizacji. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Waga netto: 400g
2. Mieszanka ziołowa "Skarby Polesia"
Polesie to przebogaty świat roślin i zwierząt. W lasach i na łąkach rośnie tam ponad 100 gatunków roślin leczniczych. Ceniony zielarz i pszczelarz, Ołeksandr, własnoręcznie zbiera poleskie zioła i w oparciu o przekazywane z pokolenia na pokolenie receptury, przygotowuje mieszanki ziołowe, zapewniające kompleksową ochronę zdrowia człowieka.
Skład:
- czyściec lekarski (Betonica officinalis),
- pokrzywa żegawka (Urtica urens),
- nostrzyk lekarski (Melilotus officinalis),
- pokrzywa zwyczajna (Urtica dioica),
- rumianek pospolity (Matricaria chamomilla),
- kwiat lipy drobnolistnej (Tilia cordata),
- liście orzecha włoskiego (Juglans regia),
- kwiat kaliny koralowej (Viburnum opulus),
- malina właściwa (Rubus idaeus)
- liście borówki czarnej (Vaccinium myrtillus).
Sposób przygotowania (parzenia):
dwie łyżki stołowe mieszanki zalać 500 ml wrzątku, przykrzyć i parzyć 30 min.
Pić co trzy godziny po 50-70 ml, 5-6 razy dziennie.
Produkt przechowywać w suchym i chłodnym pomieszczeniu.