




Słonecznik łuszczony Targroch 500g
Opis
Przeznaczenie: Łuszczone ziarna słonecznika to najczęściej dodawany składnik do wielu produktów spożywczych. Jego przyjemny smak sprawia, że jemy go na śniadanie m.in. z jogurtem, kefirem, czy też jako dodatek do musli. Słonecznik jest także używany w piekarnictwie oraz cukiernictwie. Ziarna można dodawać także do sałatek, surówek jak i również stosować jako pożywną przekąskę. Łuszczone pestki słonecznika mają cenne wartości odżywcze, spośród których uwagę zwraca zawartość witaminy E. Nasiona słonecznika są również bogate w fitosterole, które obniżają poziom cholesterolu we krwi oraz chronią przed chorobami serca i rakiem. Słonecznik łuszczony Targroch zawiera magnez, cynk oraz witaminę B1.
Sposób użycia: Pożywne ziarna będą doskonałym uzupełnieniem sałatek, zup, potraw z kaszy kuskus lub musli. Słonecznik jest niezastąpionym dodatkiem do chleba, ciast, musli, sałatek, surówek, potraw z makaronem i ziemniakami.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.