


Orzechy pecan Targroch 250g
Opis
Opis produktu: Owoce orzesznika mają delikatnie wydłużony kształt i strukturę jądra zbliżoną do orzecha włoskiego, w mniej pofałdowanej postaci. Słowo pecan oznacza tam tyle co orzech zbyt twardy do zgniecenia dłonią. Mimo wszelkich podobieństw z popularnymi w Polsce orzechami włoskimi, pecany są gatunkiem, który nie zadomowił się w Europie. Jest za to najchętniej wybierany w Stanach Zjednoczonych. Orzesznik jadalny to wielkie, imponujące drzewo, jednak bardzo wrażliwe na mróz. Z tego względu w Polsce dopiero zyskuje na popularności. Jego miłośnicy cenią go szczególnie za delikatny, maślany smak i cenne dla organizmu właściwości.
Orzechy pecan są naturalnym źródłem:
- Fosforu – który wspomaga utrzymanie zdrowych kości i zębó
- Magnezu – który przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni oraz układu nerwowego.
- Żelaza – który pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny
- Cynku – pozwala zachować zdrowe włosy, paznokcie, skórę oraz w utrzymaniu prawidłowego widzenia
Ciekawostki: Z orzechów pecan powstają nie tylko tradycyjne amerykańskie tarty na Święto Dziękczynienia, ale także orleańskie praliny. Charakterystyczny maślany smak tego gatunku będzie się także doskonale komponował z typowymi dla polskiej kuchni wypiekami. Miłośnicy prostych rozwiązań mogą z kolei wykorzystać pecany do przygotowania słodkich śniadań i kolacji, sałatek czy dekoracji deserów.
Warto pamiętać, że po otwarciu opakowania orzechy pecan należy przechowywać w lodówce.
Składniki: Orzechy pekan (pecan)
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu
Pojemność: 250g
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.