DARMOWA DOSTAWA

                PRZY ZAKUPIE POWYŻEJ

                          200 ZŁ 

       Nie dotyczy dostawy za pobraniem.

Polecani producenci
Promocje
Tradycyjne mydło laurowe z Aleppo 24% GISANE 200g
24,00 zł 19,20 zł
szt.
Mydło laurowe z Aleppo 24% w kartoniku 200g
20,00 zł 16,00 zł
szt.
Naturalna ziołowa farba do włosów Czarna Sattva 150g
35,00 zł 29,00 zł
szt.
Miedziany kubek z pokrywką Diamond Sattva 350ml
52,00 zł 45,00 zł
szt.
Miedziany kubek z pokrywką Sattva 350ml
50,00 zł 45,00 zł
szt.
Mydło orientalne z Aleppo Aud & Amber 150g
22,50 zł 19,00 zł
szt.
Mydło Aleppo 5% oleju laurowego 190g
15,67 zł 12,54 zł
szt.
Korektor pod oczy Sweet Almond 02 Pixie Cosmetics
44,00 zł 36,00 zł
szt.
Naturalna ziołowa farba do włosów Indigo Sattva 150g
39,99 zł 29,00 zł
szt.
Miedziany czyścik do języka
12,00 zł 11,00 zł
szt.
Producenci

Olej ze słodkich migdałów Etja 50ml

Dostępność: towar dostępny
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 10,50 zł 10.50
ilość szt.
Zyskujesz 10 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: Etja
Kod produktu: DE17-448FF

Opis

MIGDAŁOWIEC POSPOLITY /Amygdalus Communis/  

Wieloletni krzew lub drzewo o wysokości do 10 metrów żyjące więcej niż 2 lata i wielokrotnie w tym czasie wytwarzający nasiona. Należy do rodziny różowatych i pochodzi z Azji Środkowej. Uprawiany głównie w okolicach Morza Śródziemnego: Włochy, Hiszpania, Turcja, Francja, a także na zachodnim wybrzeżu USA w Kalifornii. Owocem jest podłużny spłaszczony pestkowiec w kruchej skorupce o długości kilku centymetrów. Po wyschnięciu owoce noszą nazwę migdałów, które w handlu są sprzedawane jako bakalie. W przemyśle kosmetycznym wytwarzany jest z nich olej migdałowy, który jest składnikiem wielu kremów, mleczek i lotionów.

NATURALNY OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW /Prunus Amygdalus Dulucis Oil/  

Opis produktu: Olej uzyskiwany w procesie tłoczenia na zimno słodkich migdałów. Ciecz w postaci przezroczystej i praktycznie bezwonnej zawiera wiele nienasyconych kwasów tłuszczowych, proteiny oraz witaminy A, B1, B2, B6 i D. To naturalne rozwiązanie problemu każdego typu skóry oraz cery, szczególnie wrażliwej, suchej oraz dojrzałej. Doskonale tolerowany i wchłaniany przez skórę, dobrze rozprowadzony nie daje efektu tłustości. Olej migdałowy jest stosowany w leczeniu stanów zapalnych skóry, podrażnień, egzemy i łuszczycy. Polecany szczególnie do demakijażu, ponieważ jest bardzo lekki i łagodny.

Sposób użycia:
  • w czystej postaci bezpośrednio na skórę.

  • idealna baza do rozcieńczania naturalnych olejków eterycznych i innych olejów bazowych

  • dodatek do kremów, balsamów, mleczek .

  • naturalna odżywka do włosów - zmiękcza, nawilża i poprawia blask wysuszonych włosów. Wcierając olej migdałowy w końcówki, uchroni włosy przed chlorem, słońcem i wodą.

  • produkcja mydła - Olej ze słodkich migdałów łatwo się zmydla. Wykorzystywany w produkcji mydła tworzy miłą, lekką pianę.

  • ze względu zawartości minerałów, witamin i protein jest bardzo często stosowany do masażów.

  • kąpiel - dodanie niewielkiej ilości (8-10 ml) do wanny z ciepłą wodą, delikatnie nawilży i ujędrni naszą skórę.

Olej nośnikowy jest naturalnym produktem. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

Przechowywanie: Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu.

Pochodzenie: Włochy

Pojemność: 50ml

Opinie o produkcie (1)

9 stycznia 2018

Bazą moich pielęgnacyjnych rytuałów jest olej ze słodkich migdałów. Niedawno w prezencie go dostałam i od pierwszego użycia się w nim zakochałam. Łatwo się rozsmarowuje i błyskawicznie wchłania, pasuje do mnie, bo jestem szybka jak łania ;) Zmęczonej skórze witalność przywraca, a przy tym portfela nie ogołaca ;) Łagodzi podrażnienia od pierwszego nałożenia. Moja skóra jak pustynia, potrzebuje nawilżenia, olejek z migdałów na lepsze ją odmienia. Sprawdza się na całym ciele i zastosowań ma bardzo wiele :)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl