DARMOWA DOSTAWA

                PRZY ZAKUPIE POWYŻEJ

                          300 ZŁ 

       Nie dotyczy dostawy za pobraniem.

Polecani producenci
Promocje
Woda różana Mayyas 250ml
12,00 zł 6,50 zł
szt.
Mydło Aleppo 16% oleju laurowego Alepia 125g
18,00 zł 16,00 zł
szt.
Mydło Aleppo okrągłe z glinką 140g
15,00 zł 12,80 zł
szt.
Mydło Aleppo w płynie 1% oleju laurowego Alepia 500ml
31,17 zł 24,93 zł
szt.
Żel do kąpieli z olejem lurowym Alepia 250ml
33,50 zł 29,00 zł
szt.
Tradycyjne mydło laurowe z Aleppo 24% GISANE 200g
24,00 zł 19,20 zł
szt.
Miedziany kubek gładki z Indii 550ml
54,99 zł 50,50 zł
szt.
Miedziany kubek z Indii 300ml
35,00 zł 29,00 zł
szt.
Naturalne mydło Aleppo o zapachu jaśminu GISANE 125g
16,00 zł 12,80 zł
szt.
Puder glinkowy Clay Delights REFILL Pixie 4,5g
44,00 zł 39,00 zł
szt.
Butelka miedziana na wodę Sattva 650 ml
110,00 zł 79,99 zł
szt.
Naturalna ziołowa farba do włosów Indigo Sattva 150g
39,99 zł 29,00 zł
szt.
Mydło Aleppo o zapachu róży i oud Alepia 100g
17,50 zł 14,00 zł
szt.
Producenci

Olej z marakui FitComfort 100ml

Dostępność: brak - zapytaj o dostępność produktu
Cena: 55,90 zł 55.90
ilość szt.
Zyskujesz 55 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

Opis produktu: Naturalny, kosmetyczny olej z nasion marakui (passiflory), tłoczony na zimno. Jest bogaty w niezbędne, nienasycone kwasy tłuszczowe, a także w  witaminy A ,C, K i E oraz wapń, potas i fosfor. Był wykorzystywany od setek lat przez plemiona z Amazonii.  Olej posiada silne właściwości odmładzające. Świetnie odżywia także włosy delikatne i suche, nie przetłuszczając ich.

Olej z pestek marakui polecany jest do każdego rodzaju cery. Zdecydowanie najbardziej sprawdza się jednak w przypadku cery naczynkowej (m. in. dzięki wysokiej zawartości witamin C i K). Skutecznie wspiera też łagodzenie objawów trądziku różowatego. Dzięki lekkiej konsystencji jest idealny do cery dojrzałej, tłustej i mieszanej. Nie zatyka porów.

Stosowanie: Olej polecany jest do pielęgnacji twarzy oraz całego ciała. Można go stosować samodzielnie jak również dodatek do kosmetyków lub hydrolatów. Nadaje się również do olejowania włosów. Aby zwiększyć wchłanialność oleju mieszamy go z kroplą kwasu hialuronowego.

Działanie i właściwości oleju:

  • nawilżające i ochronne

  • poprawia elastyczność skóry

  • uspokaja skórę i łagodzi stany zapalne

  • reguluje wydzielanie sebum

  • spowalnia procesy starzenia się skóry

  • witamina K stymuluje krzepnięcie, działa znakomicie na cerę naczynkową, trądzik różowaty i zaczerwienienia skóry

  • regeneruje i przywraca warstwę lipidową

  • łagodzi obrzęki i bóle mięśni

  • zapewnia witalność skóry

  • karotenoidy i flawonoidy przeciwdziałają  wolnym rodnikom

  • polecany również do pielęgnacji suchych i zniszczonych włosów (nadaje im połysk)

  • świetnie sprawdza się w masażu sportowym, gdyż posiada właściwości przeciwzapalne

 

Skład: Passiflora Incarnata Oil

Pojemność: 100ml

 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium