Naturalna substancja żelująca Agar-Agar Targroch 100g
Opis
Opis produktu: Naturalna substancja żelująca do żywności. W przeciwieństwie do swojego odzwierzęcego odpowiednika agar jest całkowicie bezbarwny i bezwonny. Po zastygnięciu może być wielokrotnie podgrzewany do postaci płynnej. Dodatkowo zawiera sporo błonnika i nie wymaga chłodzenia przygotowanej z niego potrawy w lodówce.
Zastosowanie: Idealny do galaretek, konfitur, dżemów, ciast i deserów.
Sposób użycia: Odmierzony agar wsypać do spodka lub kieliszka z niewielką ilością zimnej wody (najlepiej poniżej 20 st.C). Moczyć 10-15 minut. Zawartość wlać do przyrządzonej potrawy w momencie, kiedy zaczyna wrzeć. Mieszać często. Proszek powinien rozpuścić się całkowicie po 5 minutach.
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna: 720 kJ/ 172 kcal
- Tłuszcz: <0,1 g
- - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,014 g
- Węglowodany: 0,4 g
- - w tym cukry: 0 g
- Błonnik: 86 g
- Białko: <0,1 g
- Sól: <0,1 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Informacja dla alergików: W zakładzie pakowanie są również: sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć występowania w produktach tych surowców.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu. W szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Składniki: Agar Agar 100%
Kraj pochodzenia: Hiszpania
Masa netto: 100g
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.