Migdały w czekoladzie Cocoa 70g
Opis
Połączenie migdałów z surową czekoladą daje wyborny smak oraz dodaje mnóstwa energii. Przekąska jest bogata w witaminę B oraz błonnik. Masa kakaowa stanowi minimum 65% czekolady. Surowe kakao zawiera wiele składników mineralnych takich jak cynk, potas czy żelazo. Do czekolady dodawany jest cukier kokosowy, który zawiera niski indeks glikemiczny i jest świetnym zamiennikiem tradycyjnego cukru.
Wartość odżywcza w 100g:
wartość energetyczna 2474 kJ (597 kcal)
tłuszcz 47 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 20 g
węglowodany 27 g
w tym cukry 27 g
białko 10 g
błonnik 9 g
sól 0,1 g
- zawartość masy kakaowej 65%), migdały* 35%
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
W produkcie jest możliwa obecność orzechów powodujących alergię lub nietolerancję pokarmową.
Masa: 70g