


Masło klarowane East End 1kg
Opis
Opis produktu: Ghee stosuje się na początku przygotowywania potraw - jako bazę do sosów i curry - zamiast olejów i masła. Ghee nadaje autentyczny i wyjątkowy smak nie tylko indyjskim daniom, lecz również podkreśla wiele smaków kuchni z całego świata. Doskonale sprawdza się do przyrządzania potraw w wysokiej temperaturze, ponieważ w przeciwieństwie do zwykłego masła nie przypala się. Ghee East End przygotowywane jest z wysokogatunkowego masła, co zapewnia jego wspaniałą jakość.
Masło Ghee jest bardzo dobrym tłuszczem do smażenia. Można przygotowywać na nim mięso, ryby oraz warzywa. Doskonale wydobywa smak potraw i nadaje im lekko orzechowo-karmelowego aromatu.
Sposób użycia: używać jako tłuszcz do smażenia i pieczenia.
Praktyczne porady: zaletą masła klarowanego jest jego długa przydatność do spożycia (w temperaturze pokojowej do 9 miesięcy, a w lodówce do 15 miesięcy).
Dzięki sklarowaniu, czyli oddzieleniu białek i innych substancji stałych od tłuszczu mlecznego, masło klarowane staje się bezpieczne dla alergików i osób nietolerujących mleka krowiego Może być stosowane przez osoby uczulone na białka mleka, np. kazeinę oraz z nietolerancją laktozy.
Konfekcja: pojemność: 1kg w puszce.
Skład produktu: 100% organiczne masło klarowane.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.