


Mąka orkiszowa razowa Targroch 1kg bez VAT
Opis
Opis produktu: Mąka orkiszowa doskonale sprawdza się do wypieku chleba orkiszowego. Dieta orkiszowa wzmacnia, regeneruje narządy i poprawia funkcjonowanie organizmu. Słynna mniszka- uzdrowicielka, św. Hildegarda z Bingen, uważała orkisz za najlepszą odmianę zboża i doskonałą roślinę leczniczą. Twierdziła, że „orkisz prowadzi do dobrej krwi, daje rozluźniony charakter i cnotę zadowolenia”.
Właściwości: Swoje korzystne właściwości orkisz zawdzięcza obecności substancji biologicznie czynnej o nazwie rodanid. Rodanid to naturalny antybiotyk, obecny m.in. w mleku matki – chroni przed infekcjami, wzmacnia odporność i wspomaga procesy krwiotwórcze.
Skład produktu:
- żelazo
- cynk
- potas
- krzem
- wapń
- cynki
- krzem
- witaminy z grupy B
- witamina PP
- witamina E
Zastosowanie: Orkisz jest doskonały dla osób osłabionych, wyczerpanych i niedożywionych. Wzmacnia odporność, usuwa toksyny, pomaga przy zmęczeniu i spadku energii a także w profilaktyce kamicy żółciowej i cukrzycy (ma dobry wpływ na układ krwionośny, obniża poziom złego cholesterolu). Dzięki zawartości błonnika usprawnia też pracę przewodu pokarmowego. Orkisz jest bardzo smaczny. Ma łagodny, lekko orzechowy smak i jest lekkostrawny. Można z niego przyrządzić chleb, naleśniki, ciasta. Wszelkie produkty orkiszowe sprzyjają dobremu trawieniu i utrzymują w zdrowiu żołądek i jelita.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Uwaga: orkisz nie jest produktem bezglutenowym! Jednakże, ponieważ zboże to nie poddaje się modyfikacjom genetycznym, pozostało one niezmienione właściwie od setek lat i dzięki temu zawiera w sobie dobrze przyswajalny gluten, który nie szkodzi naszemu organizmowi.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.