


Mąka gryczana Targroch 1kg
Opis
Opis produktu: Mąka gryczana odznacza się korzystnymi właściwościami dla organizmu. Posiada niski indeks glikemiczny, mogą ją zatem jeść również osoby na diecie ograniczającej poziom cukru. Zawiera cenne aminokwasy, które nie są produkowane w naszym organizmie - argininę i lizynę.
Mąka jest wytwarzana poprzez mielenie ziaren gryki, dlatego posiada charakterystyczną, jasnobrązową barwę. Smakuje podobnie jak kasza gryczana. Można ją stosować samodzielnie lub jako dodatek zwiększający odżywczość dań przygotowywanych na bazie mąki białej. Zawiera cynk, fosfor, magnez, miedź, witaminy z grupy B, w szczególności niacynę, witaminę B1 oraz witaminę B6.
Zastosowanie: Mąkę można wykorzystać w zasadzie do każdego rodzaju ciasta - na pierogi, makaron, naleśniki, gofry, placki kluski czy do wypieku chleba. Sprawdza się również do zagęszczania różnych sosów i zup.
Wartość odżywcza produktu w 100g:
- Wartość energetyczna 1407kJ/336 kcal
- Tłuszcz 3,1 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
- Węglowodany 69,3 g
- w tym cukry 0,7 g
- Błonnik 5,9 g
- Białko 12,6 g
- Sól** 0,01 g
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
*RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Informacja alergenna: W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Sposób przechowywania: Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Kraj pochodzenia: Polska
Pojemność: 1kg
DATA WAŻNOŚCI: 02.12.2020!
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.