Daktyle w czekoladzie Cocoa 70 g
Opis
Połączenie daktyli z surową czekoladą daje wyborny smak oraz dodaje mnóstwa energii. Przekąska jest bogata w witaminę B oraz błonnik. Masa kakaowa stanowi minimum 65% czekolady. Surowe kakao zawiera wiele składników mineralnych takich jak cynk, potas czy żelazo. Do czekolady dodawany jest cukier kokosowy, który zawiera niski indeks glikemiczny i jest świetnym zamiennikiem tradycyjnego cukru.
Wartość odżywcza w 100g:
wartość energetyczna 1914 kJ (459 kcal)
tłuszcz 26 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 17 g
węglowodany 47 g
w tym cukry 45 g
białko 5 g
błonnik 10 g
sól 0,1 g
- zawartość masy kakaowej 65%), daktyle* 50%
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
W produkcie jest możliwa obecność orzechów powodujących alergię lub nietolerancję pokarmową.
Masa: 70g