Polecani producenci
Promocje
Tradycynje mydło ALEPPO 55% oleju laurowego 200g
32,00 zł 29,00 zł
szt.
Mydło Aleppo 40% oleju laurowego 190G
30,00 zł 28,00 zł
szt.
Acerola BIO naturalna witamina C Hepatica 100kaps
36,50 zł 33,90 zł
szt.
Mydło Aleppo 25% oleju laurowego 190G
26,00 zł 22,00 zł
szt.
Kwiat hibiskusa Targroch 250g
8,90 zł 6,75 zł
szt.
SIRIUS - D
145,00 zł 136,00 zł
szt.
Mydło z Aleppo o zapachu Kesab Marwan Najjar 150g
17,00 zł 15,00 zł
szt.
Mydelniczka na mydło Alep z drewna bukowego
29,00 zł 25,00 zł
szt.
Czystek Kreteński Hepatica 90kaps
46,50 zł 39,00 zł
szt.
Zestaw QUEEN
74,00 zł 64,99 zł
szt.
Mydło Aleppo 16% oleju laurowego
19,50 zł 18,00 zł
szt.
Mydło marsylskie z masłem karite Le Chatelard 100g
10,00 zł 8,00 zł
szt.
Andrographis Hepatica 90kaps
32,00 zł 29,00 zł
szt.
Producenci

Uwaga darmowa dostawa:

Zakup powyżej 100 zł - Paczkomat 

Zakup powyżej 150 zł - Kurier Inpost

Zakup powyżej 200 zł - DHL

Cukier kokosowy BIO Intenson 350g

Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 15,50 zł 15.50
ilość szt.
Zyskujesz 15 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Intenson
Kod produktu: B2AF-737F7

Opis

Cukier kokosowy, obok stewii i ksylitolu, to nierafinowany, zdrowy i niebanalny w smaku odpowiednik cukru, który staje się coraz bardziej popularny wśród osób dbających o zdrowie i zgrabną sylwetkę. To nowy sposób na słodki smak, dodatek i urozmaicenie wielu potraw. Wytwarzany jest z soku pąków palmy kokosowej bogatego w przeciwutleniacze, enzymy, kwas octowy, naturalne drożdże, aminokwasy, witaminy i minerały. Posiada łagodny, karmelowo-kokosowy smak i przyjemny zapach.

 

Zalety i właściwości cukru kokosowego:

  • stanowi długotrwałe źródło energii
  • jest bogaty w wiele składników odżywczych, m.in. w magnez, potas, cynk oraz żelazo oraz witaminy: C, B1, B2, B3 oraz B6
  • ma stosunkowo niski indeks glikemiczny (35), co sprawia, że nie powoduje nagłych skoków cukru we krwi i jest alternatywą dla diabetyków
  • wytwarzany jest metodą tradycyjną, w sposób, który nie uległ zmianie przez stulecia (najpierw z pąków palmy kokosowej, w procesie zwanym tapping, uzyskuje się sok, który następne podgrzewa się, aby odparować wodę)
  • może być podgrzewany do zastosowań kuchennych, co umożliwia jego wszechstronne wykorzystanie
  • jest nierafinowany i nie zawiera żadnych sztucznych dodatków ani wybielaczy koloru

 

Zastosowanie:

Cukier kokosowy z powodzeniem zastępuje cukier rafinowany lub cukier trzcinowy i można go stosować do wypieków, wyrobów cukierniczych, odżywek proteinowych, batonów energetycznych, napojów.

W kuchni tajskiej dopełnia smaku wielu kwaśnych, pikantnych i słodkich dań, jest stosowany do produkcji deserów i słodyczy.

W kuchni indyjskiej dodaje się go do wypieku różnych ciast, ciasteczek, mlecznych deserów oraz do kawy.

 

Warto zauważyć, że Organizacja Narodów Zjednoczonych ds. Wyżywienia i Rolnictwa uznaje cukier z kwiatu kokosa za jeden z najbardziej przyjaznych dla środowiska źródeł tej substancji. Cukier kokosowy to nowy sposób na słodki smak, dodatek i urozmaicenie wielu potraw.

 

 

 

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl